665

Pizzabullar, ca 30 st

Deg:
25 g jäst för matbrödsdegar
2 1/2 dl vatten, fingervarmt
1/2 dl olivolja
3/4 tsk salt
3/4 tsk socker
1 ägg
6 dl vetemjöl
1 1/2 dl grahamsmjöl

Tomatsås:
Ett paket passerade tomater
2 tsk oregano
1 tsk basilika
Lite soya eller salt

Fyllning:
Vad än du tycker är gott, t.ex
Svamp, skinka, tonfisk, oliver, chili, köttfärssås, pesto, fetaost, ananas...
Och ost, så klart. Blanda gärna. Jag har både vanlig mild ost, parmesan och västerbottensost.

Smula ner jästen i en bunke och blanda med fingervarmt vatten. Blanda sedan ner olivolja, salt, socker, ägg, vetemjöl och grahamsmjöl. Låt jäsa under plastfolie ca 30 min.

Arbeta degen på mjölat bord, dela i två delar. Kavla ut till rektanglar. Bred ut tomatsås, fyllning och ost (men inte all ost!).

Rulla ihop och skär, precis som när man bakar kanelbullar. Lägg i bullformar. Slå igång ugnen på 250 grader. Jäs 30 minuter, och strö sedan över resten av osten (som med pärlsocker på bullar).

Grädda 8-10 minuter.

Kommentarer

Kommentera här:

Vad heter du?
Kom ihåg

E-mail: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0